اگر چه ایجاد حس و خاطره خوب در هر کسب و کاری در ذهن مشتری ضروری است، اما مردم برای دو چیز پول میپردازند: ۱. غذای لذیذ و ۲. محیط عالی. امروزه برخلاف گذشته افراد تنها برای خوردن غذا به مکانهایی چون کافه و رستوران نمیروند؛ بلکه برای صحبت کردن و خوشگذرانی و در کنار آن خوردن غذای لذیذ به رستوران میروند. لذا اینجاست که بازسازی رستوران و تهیه امکانات رفاهی هر چه بیشتر به جذب مشتری بیشتر کمک خواهد کرد.
بنابراین اگر تاکنون تمامی تلاش خود را جهت طبخ غذای عالی به کاربردهاید اما هنوز به دستآوردهای موردنظر خود نرسیدهاید، پیشنهاد ما تجدیدنظر در دکوراسیون رستوارن و بازسازی آن است. علاوه بر این حتی اگر دکوراسیون خوبی هم از قبل طراحی کردهاید و مدت زمان زیادی از زمان ساخت آن میگذرد، بد نسیت که با ایجاد تغییرات هر چند کوچکی تنوعی به فضا دهید. حال در صورتی که به بازسازی رستوران خود فکر میکنید ما در ادامه این مقاله نکاتی را بیان میکنیم که شما را در انجام این کار کمک خواهد کرد.
بازسازی ساختمان به طور کلی کاری جدی است که رستوران نیز به همین صورت است و برای انجام آن حتما باید برنامهریزی و بررسیهای لازم انجام شده باشد. در واقع شکل ظاهری و دکوراسیون رستوران شما تعیین میکند که مشتریان راجع به برند و رستوران شما چه فکری میکنند. در ابتدا نمای بیرونی و پس از آن نمای داخل اولین تصورات از رستوران را در ذهن مشتری تشکیل میدهد. با این وجود این کار نیاز به هزینه کافی دارد و بهتر است برای جلوگیری از هزینههای اضافه پیش از آن بررسی های لازم انجام شود. حال منظور از چک لیست بازسازی رستوران موارد زیر است:
پس از بررسی نکات بالا نوبت به شروع بازسازی میرسد. همانطور که گفتیم بهتر است در ابتدا برای بازسازی اولویت بندی کنید و قسمتهایی که پوسیده شده و آسیب دیدهاند را ترمیم کنید. اما به طور کلی قسمتهایی که معمولا در رستوران بازسازی میشوند به قرار زیر است:
به طور کلی همیشه طراحی نورپردازی صحیح کمک زیادی به زیبایی و جلوه فضا میکند. حال اهمیت این موضوع به خصوص در رستوران بیشتر است. حال تنظیم نور مناسب با استفاده از لامپها و لوازم تزیینی زیبایی بیشتری پیدا میکند. به عنوان مثال در رستورانهای فستفودی معمولا از نورهای مستقیم و پرانرژی استفاده میشود تا مشتری سریع غذای خود را بخورد و رستوران را ترک کند و جا برای مشتری بعدی باز شود. اما در رستورانهای مجلل معمولا از نورهای ملایم استفاده میشود. زیرا این مکانها تنها برای خوردن غذا نیستند و در این مکانها مراسمات مختلفی هم برگزار میشود. به این ترتیب نوع نورپردازی و لوازم نوری مورداستفاده باید با سبک و نوع رستوران متناسب باشد.
سقف رستوران یکی از مهمترین عناصر در زیبایی رستوران به شمار میرود که میتواند تبدیل به نقطه کانونی فضا هم شود. اما برای طراحی و بازسازی سقف رستوران چند نکته را باید مدنظر داشته باشید: ۱. سبک رستوران 2. همخوانی عناصر با یکدیگر ۳. استفاده از رنگهای گرم ۴. توجه به نوع کاربری فضا
همانطور که گفتیم اهمیت نمای بیرونی رستوران برای جذب مشتری بسیار مهم تر از قسمت های دیگر است. حال طراحی نمای رستوران باید براساس نوع و مکان رستوران، اقلیم آبوهوایی، دکوراسیون داخلی، خدمات و…انجام شود. به عنوان مثال طراحی رستورانهای کنار دریا با رستورانی بین راهی و در جادهها متفاوت است.
بازسازی سالن اصلی رستوران: این بخش خود شامل قسمتهای مختلفی میشود که عبارتند از: قسمت پذیرش، قسمت بار، کافه سرویس، سلف سرویس، پیشخوان و…
قسمت های دیگر نیز عبارتند از :
سبک طراحی رستوران در واقع نشاندهنده هدف رستوران و نوع غذاهایی است که در آن سرو میشود. سبک رستوران حتی در طراحی منو و نحوه چیدمان میز و صندلی هم بروز میکند. رستورانها معمولا در سبکهای مدرن، کلاسیک و سنتی طراحی میشوند که در زیر به معرفی هر یک میپردازیم:
چند سالی است که رستورانهای سنتی نسبت به گذشته طرفداران بیشتری پیدا کرده است. علاوه بر این طراحیهای بسیار خلاقانه و زیبایی هم در این حوزه انجام میشود. مانند رستورانهایی که در خانههای قدیمی طاق و چشمهای راهاندازی میشود. این سبک از عناصر قدیمی و اکسسوریهایی چون هنرهای دستی مانند منبت کاری و…برای جذابیت فضا استفاده میکند. همچنین معمولا در چنین رستورانهایی به جای میز و صندلی از تخت های چوبی سنتی استفاده میکنند.
برای بدست آوردن نحوه طراحی فضای رستوران به سبک مدرن باید ویژگیها و مشخصات این سبک را به طور کامل بدانید. سبک مدرن سبکی جدید و در عین سادگی است. در این سبک استفاده از مبلمان ساده چوبی، اکسسوریهای متناسب و نورملایم حس سادگی و مدرنیته را در این فضا القا میکند.
مهمترین معیار طراحی فضا به سبک کلاسیک رعایت نظم و تقارن در عناصر فضا است. به عنوان مثال شما میتوانید تقارن را در طراحی نمای کلاسیک رومی به راحتی مشاهده کنید که هر کدام از ابزارهای نما به صورت متقارن در نظر گرفته شدهاند.
در کنار این سبکها، انواع مدلهای طراحی دیگری برای رستوران هم وجود دارد که برگرفته از مدلهای غربی و کشورهای دیگر است مانند رستورانهای چینی، طراحی رستوران به سبک صنعتی و….
با توجه به مطالبی که تاکنون بیان کردیم، بازاریابی و تبلیغات بسیار برای جذب مشتری بیشتر رستوران در صورتی که فضا و غذای رستوران مناسب نباشد، ناکارآمد است و نتیجه نمیدهد. برای یک رستوران علاوه بر داشتن غذای خوب و با کیفیت زیبایی و جذابیت فضا در کنار بهداشت و نظافت آن هم بسیار حائز اهمیت است. به خاطر همین بی توجهی به زیباسازی فضای رستوران به معنای از دست دادن تعداد بسیار زیادی مشتریهای جدید و حتی قدیمی است. بنابراین نبایداز این موضوع غافل شوید.