نو شدن و تعمیر همیشه خوب است به خصوص زمانی که پای تعمیر و بازسازی ساختمان وسط باشد. بازسازی ساختمان یکی از به صرفهترین اقداماتی است که میتوانیم برای تغییر فضای محل زندگی و یا کار خود انجام دهیم. انسان همواره تنوع طلب و عاشق تغییر است؛ به همین خاطر است هر چند وقت یکبار دست به تغییر دکوراسیون محل زندگی و یا کار خود میزند. اما این تغییرات تنها در صورتی که با آگاهی انجام شود، شما را به هدفتان خواهد رساند. بازسازی ساختمان مراحل مختلفی دارد که یکی از مهمترین آنها بازسازی سقف ساختمان است. بازسازی سقف علاوه بر زیبایی برای سلامت و امنیت ساکنین هم از اهمیت بالایی برخوردار است. اهمیت این موضوع به حدی است که شما باید همیشه حواستان به سلامت سقف ساختمانتان باشد. بنابراین آگاهی از جزییات و اصول آن امر ضروری است. به همین خاطر در ادامه راهنمایی برای شما تهیه کردهایم که در آن تمامی سوالات شما و اصول بازسازی سقف خانه بیان شده است.
سقف به سطح بالایی یک سازه و ساختمان گفته میشود که وظیفه محافظت از ساختمان در برابر نور آفتاب، باران، هوای سرد و….را بر عهده دارد. علاوه بر این در آپارتمانها و ساختمانها چند طبقه به عنوان جداکننده طبقات هم به شمار میرود.
حال سقفها در انواع مختلفی ساخته و طراحی میشوند و ساخت آن از گذشته تاکنون دستخوش تغییرات بسیاری شده است. در گذشته سقف ها طاق و چشمهای ساخته میشده، اما امروزه سبکهای مختلفی مانند سقف کاذب کناف، رابیتیس، گچکاری و…وجود دارد. به خاطر همین تغییر و بازسازی سقف نه تنها به جهت زیباسازی، بلکه به منظور حفظ استحکام و مقاومت آن هم انجام میشود. زیرا به عنوان مثال در صورتی که ساختمانی در برابر نفوذ باران و رطوبت مقاوم نشده باشد، ممکن است پس از چند بار نم کشیدن فروبریزد. از طرفی هم تخریب و ساخت مجدد سقف خانه هم از نظر سازهای و هم از نظر هزینه کار عاقلانهای نیست. بنابراین بهترین کار در این زمان بازسازی سقف خانه است.
پیش از اینکه روشهای بازسازی سقف را بیان کنم؛ لازم دانستم انواع سقفهای قدیمی و جدید را به طور کامل معرفی کنم تا شما با دید بازتری براساس نوع سقف فعلی روش بازسازی و نوع سقف آینده خود را انتخاب کنید.
رایجترین انواع سقفها در قدیم به صورت سقفهای طاقی شکل کاهگلی، سقفهای چوبی و گچی بوده است. این نوع سقفها معایب بسیاری داشتند که یکی از مهمترین آنها رطوبت و نم پس دادن بود. به عنوان مثال سقفهای گچی در صورت نم دادن بعد از مدتی ترک برمی داشتند و یا زرد میشدند. علاوه بر این گاها پوسته پوسته هم میشدند. از نظر زیبایی نیز این نوع سقفها بسیار یکنواخت بودند و معمولا هیچ ابزاری در آن به کار نرفته بود. حال برای رفع این مشکلات راهحلها و روشهای مختلفی با ارائه سقفهای جدید ارائه شد که یکی از رایجترین آنها انواع سقفکاذب بود. اما پیش از آن توجه کنید که سقفتان نیاز به گچکاری دارد یا خیر؟ در صورتی که نیاز دارد حتما این کار را با گچ سفید انجام دهید. حال انواع سقف کاذب عبارت است:
سقف کاذب کناف: کناف از جنس پارچه و یکی از پرکاربردترین انواع سقف کاذب است که هم قیمت مناسب و هم وزن کمی دارد. هنگام بازسازی سقف با کناف ارتفاع سقف کمتر میشود و دست شما در انتخاب طرح و رنگ مناسب نیز باز است. به این ترتیب شما به راحتی میتوانید طرح و مدلی را انتخاب کنید که با دیگر اجزای دکوراسیون نیز همخوانی داشته باشد.
سقف کاذب رابیتیس: سقف کاذب رابیتیس از قدیمیترین انواع سقف کاذب است که وزن بیشتری نسبت دیگر سقفهای کاذب دارد. اما هم از نظر هزینه به صرفه است و هم از نظر زیبایی.
سقف کاذب گچی: سقف کاذب گچی، نوعی سقف از پیش ساخته است که به راحتی نصب شده و زیبایی آن در کنار نورپردازی مناسب دوچندان میشود. البته این نوع سقف کاذب ضد آب و رطوبت نیز هست.
سقف کاذب آکوستیک: این نوع سقف نیز همانطور که از اسمش پیداست، به عنوان عایق صدا نیز مورد استفاده قرار میگیرد. به این ترتیب این سقف بسیار مناسب ساختمانهای شلوغ و پرسروصدایی چون سینما است. علاوه بر این در صورتی که شما نیز از سروصدای بیرون از منزلتان رنج میبرید میتوانید این سقف را انتخاب کنید.
سقف کاذب آلومینیوم: این نوع سقف برای منازل و ساختمانهای مسکونی پیشنهاد نمیشود زیرا ظاهر زیبایی ندارد اما برای بانکها و مکانهای اداری گزینه مناسبی است.
سقف کاذب شیشه ای: سقف شیشهای به عنوان سقفی تزیینی به شمار میرود و نه برای کل ساختمان بلکه برای قسمتی از ساختمان انتخاب خوبی است. علاوه بر این استفاده از این نوع سقف باعث روشنتر شدن فضا میشود. این نوع سقف طرحها و مدلهای مختلفی دارد که شما میتوانید باتوجه به بودجه و دکوراسیون ساختمان خود مدل موردنظرتان را انتخاب کنید.
اما به طور کلی سقف براساس ویژگیها و مصالحی که برای ساخت آن بهکار میرود، انواع مختلفی دارد که از قرار زیر است:
زمانی که تصمیم به بازسازی سقف ساختمان میگیرید، باید به طول عمر سقف و مدتی که از زمان ساخت آن گذشته هم توجه داشته باشید. زیرا به طور میانگین طول عمر مفید هر سقف حدود ۵تا ۱۵ سال است. پس از گذشت این مدت همیشه باید حواسمون به سقف و سلامت آن باشد. زیرا ممکن است ظاهر آن سالم باشد اما از دورن و ساختار آن نیاز به ترمیم داشته باشد. یکی از رایجترین مشکلاتی که در ظاهر سقف ممکن است نمایان شود زرد شدن و نشتی سقف ناشی از آسیب دیدن عایق آن است. همچنین هنگام انتخاب نوع سقف در بازسازی از استانداردهای منطقه و باید و نبایدها هم باید آگاهی داشته باشید.
حال برای بازسازی قبل از هر اقدامی با متخصصان این حوزه مشورت کنید. سپس نوع سقف موردنظرتان را براساس بودجه انتخاب کرده و شروع به اجرا نمایید.
شما میتوانید پیش از شروع فرآیند بازسازی هزینه کلی را براساس نوع سقف انتخابی، مساحت سقف و میزان نیاز سقف به ترمیم و طول عمر آن به طور حدودی تخمین بزنید. البته دقت داشته باشید این هزینه دقیق نیست و درصورت نیاز به داشتن اطلاعات دقیقتر میتوانید از متخصصان این حوزه کمک بگیرید. حواستان باشد که سقف جزء مهمی از ساختمان است و نباید برای کاهش هزینه از مصالح بی کیفیت در ساخت آن استفاده کرد. علاوه بر این برای صرفهجویی در هزینههای ترمیم میتوانید به طور مرتب سقف ساختمانتان را بررسی کنید تا در صورت بروز هر آسیبی قبل از بیشتر شدن آن را ترمیم کنید.
شما میتوانید صفرتاصد بازسازی ساختمان خود را به متخصصان حرفهای چون مجموعه ایستا دقیق بسپارید. به این منظور میتواندی با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید تا در کمترین زمان ممکن به تمام سوالات شما پاسخ دهند.