آیا ساختمان شما هم قدیمی شده و به سرتون زده یه دستی به سر و روش بکشید؟ یا شایدم قصد خرید یه خانه قدیمی و بعدشم تعمیر و بازسازی آن را دارید. امروزه با توجه به هزینههای بالای ساختوساز و مصالح، بازسازی ساختمان بسیار مقرونبه صرفهتر از نوسازی و یا خرید زمین و ساخت است. چرا که در این حالت پیکره اصلی ساختمان، وجود داره و در اکثر موارد تنها نیاز به تعمیر و تغییر دکوراسیون و یا تعویض تجهیزات دارد. علاوه بر این برخی از بناها و ساختمانهای قدیمی وجود دارند که یا آثار باستانی به شمار میآیند یا اینکه برای صاحبان آن ارزش معنوی دارند. چنین ساختمانهایی بهتر است بازسازی شوند. در واقع از جمله اقداماتی که برای حفظ و نگهداری پیکره اصلی ساختمان انجام می شود، بازسازی ساختمان است. حالا به نظرتون بازسازی ساختمان شامل چه اقداماتی می شود؟ اگر به صرفهتر است، هزینه نهایی آن تقریبا چقدر میشه؟ یا اینکه چه قسمتهایی از ساختمان را میتوانیم بازسازی کنیم؟ و….اگر ساختمانی را برای بازسازی در نظر دارید، تا آخر این مقاله ما را همراهی کنید تا به تمام سوالاتتون پاسخ دهیم.
قبل از هر چیز باید با مفهوم اصلی بازسازی آشنا شویم. واژه بازسازی در لغت به معنای مرمت، تعمیر، ترمیم و نوسازی است. اما آیا واقعا بازسازی و نوسازی در ساختمانسازی دو مفهوم یکسانی هستند؟ هر ساختمان با توجه به زمانی که از ساخت آن می گذرد، ممکن شروع به نشان دادن علائم فرسودگی کند. علاوه بر این چنین ساختمانی از تکنولوژیهای روز دنیا هم عقب می ماند. به عنوان مثال در قدیم برای گرمایش ساختمان از بخاری استفاده می شد، اما امروزه تجهیزات گرمایشی پیشرفتهتری مانند پکیج جایگزین بخاری شده که از نظر انرژی نیز به صرفهتر است. همچنین اگرچه ممکنه در زمان ساخت زیبایی بینظیری داشته اما امروزه با تغییر مصالح، موردپسند ساکنین آن نیست. به همین خاطر شما باید اقداماتی را انجام دهید که ساختمانتان از لحاظ کاربردی و قوانین جدید طبق استانداردها و فناوریهای روز باشد، و هم از نظر زیبایی دلپذیر و جذاب به نظر بیاد.
در این زمان راههای مختلفی از جمله بازسازی، نوسازی و یا کلا تخریب و ساخت مجدد پیش روی شماست. اکثر مردم تفاوتهای بین بازسازی و نوسازی را نمیدانند و به اشتباه یک مفهوم می دانند. در صورتی که این دو کلا دو مفهوم متفاوتاند. حال بازسازی که ما در این محتوا قصد بررسی آن را داریم به بازگرداندن ساختمان به وضعیت خوب و در واقع تعمیر آن گفته میشود. اگر ساختمان شما نیاز به تعمیراتی چون تغییر تجهیزات برقی، اجرای کفپوش جدید، تغییر کاربری به عنوان مثال از مسکونی به تجاری یا تغییر نقشه و…دارد، بازسازی بهترین گزینه برای شماست.
بازسازی شامل اقداماتی چون تعمیرات در جهت ترمیم و افزایش طول عمر ساختمان است و علاوه بر این تهاجمیتر و پرهزینهتر از نوسازی است. در بازسازی پی اصلی ساختمان ثابت باقی میماند، اما اقداماتی در جهت جوانسازی، زیباسازی و تعمیرمشکلات جزیی و با هدف افزایش عمر ساختمان انجام میشود. به گونه ای که اگر مثلا از نقشه ساختمان راضی نیستید می توانید با برداشتن برخی دیوارها نقشه داخلی ساختمان را تغییر دهید. اما نوسازی همانطور که از اسم آن پیداست به نو کردن ساختمان گفته میشود. در این راستا نقشه و طرح اصلی ساختمان ثابت باقی میماند اما اقداماتی در جهت نوسازی و زیباسازی آن مانند نصب کاغذ دیواری، رنگ آمیزی و…انجام می شود. نوسازی کم هزینه تر و کم تهاجمیتر از بازسازی است. حال تفاوتهای این دو عبارتند از:
مهمترین هدف بازسازی، افزایش طول عمر ساختمان است. کارشناسان با توجه به سن ساختمان و زمان ساخت آنها، اقدامات مختلفی برای بازسازی در نظر میگیرند. این اقدامات علاوه بر اینکه موجب افزایش طول عمر ساختمان میشود؛ موجب جلوگیری از تخریب و صرفه جویی در مصرف انرژی هم می شود. علاوه بر این برای ساکنین آن ساختمان نیز زیبایی و حس آرامش بیشتری به ارمغان میآورد. چرا که ممکن است یکی از دلایل بازسازی علاوه بر ترمیم زیرساختها، زیباسازی و یا تغییر نقشه ساختمان هم باشد. با تغییر نقشه ساختمان می توان با نقشه درست، فضاهای پرت و از دست رفته را به فضای مفید تبدیل کرد. به طور کلی تغییر دکوراسیون و بازسازی ساختمان تاثیرات مثبتی بر روحیه افراد خواهد گذاشت. البته ناگفته نماند که بازسازی موجب بالارفتن ارزش ساختمان هم می شود که یکی از دلایل بازسازی نیز همین موضوع است. حال به طور کلی برخی از دلایل بازسازی ساختمان عبارتند از:
با وجود تمام مزایایی که برای بازسازی بیان کردیم، در صورت فقدان برنامهریزی اصولی و انجام اقدامات نادرست، ممکن است علاوه بر صرف هزینه بسیار، متحمل ضررهای مالی هم شوید. به عنوان مثال ممکن است در مرحله تخریب، دیوارهایی را تخریب کنید که بارساختمان روی آنهاست(دیوار باربر) و موجب آسیب دیدن قسمتهای دیگر شود. بنابراین داشتن آگاهی کامل از مراحل انجام بازسازی و دریافت مشاوره از افراد متخصص می تواند کمک زیادی به شما در این راه بکند.
با توجه به اقداماتی که در این مرحله انجام میشود، بازسازی ساختمان را می توان به دو بخش زیرسازی( تعمیر و تعویض تجهیزات و زیرساختها) و زیباسازی( بازسازی دکوراسیون و نما) تقسیم کرد. منظور از بازسازی زیرساختها، تعمیر تاسیسات و تجهیزات برقی، مکانیکی و در واقع زیربنا است. اما منظور از بازسازی دکوراسیون و نما به مرحله نازک کاری ساختمان برمیگردد که برای زیباسازی ساختمان انجام میشود. حال مراحل بازسازی در زیر به طور کامل بیان می شود.
به منظور صرفهجویی در زمان و هزینه و پیشبرد صحیح پروژه بازسازی، لازمه که مراحل آن را گام به گام و به درستی طی کنیم. به طور کلی برنامهریزی هنگام انجام هر کاری باعث بدست آوردن دید کلی و آگاهی جامعی نسبت به آن میشود که برای بازسازی ساختمان نیز این موضوع صدق می کند. به عنوان مثال در صورتی که شما مراحل بازسازی را به درستی انجام دهید، بودجه و حتی تجهیزات موردنیاز را به راحتی پیش از شروع کار می توانید تهیه کنید. حال این مراحل عبارتند از:
اقداماتی که در بازسازی ساختمانهای مختلف انجام میشود با یکدیگر متفاوت است. برای هر ساختمان پس از بررسیهای لازم، چک لیست بازسازی ساختمان توسط مامور مربوطه تهیه میشود و هر ساختمان با توجه به میزان فرسودگی و اقدامات موردنیاز بازسازی میشود. حال به طور کلی اقداماتی که در این مرحله انجام می شود شامل موارد زیر است:
زمانی که اقدام به بازسازی ساختمان خود میگیرید، با پیمانکاران و شرکتهای مختلفی روبرو میشوید. به همین خاطر انتخاب مجموعه با تجربه و مناسب به این منظور اهمیت بالایی دارد. لذا شرکت مهندسی ایستا دقیق سپاهان، متشکل از مهندسان و پیمانکاران با تجربه، یکی از بزرگترین و بهترین شرکتهای ساخت و ساز و بازسازی است که شما می توانید با تماس با کارشناسان این مجموعه علاوه بر دریافت مشاوره؛ با خیال راحت تمام مراحل بازسازی خود را به آنها بسپارید. نمونه پروژههای انجام شده توسط این شرکت در سراسر کشور خود گویای مهارت و سابقه آن در این زمینه است.